Tursejlads

Der er ingen grund til at sejle alene.

En gang i mellem er det dejligt at være “Palle-alene-i-verden”, men andre gange vil man gerne have selskab.

For de nye sejlere er det også dejligt at vide, at der er andre i nærheden, hvis man pludselig ikke føler sig helt så tryg.

I Køge er der ikke et umiddelbart mål for aftenturen; ingen øer, som vi kan sejle rundt om, ingen broer, hvor vi kan lægge til. Derfor arrangerer vi fælles ture af lidt længere varighed – typisk en weekend, men i år også en sommerferie for de, som er usikre, eller som bare gerne vil være sikre på at have selskab

I en klub, som trods alt er hen ved 50 år, har der udviklet sig en vis form for rutine, som er baseret på erfaringer. Det betyder, at nogle af fællesturene er gamle travere, som er kendt af alle – bortset de nye, som vi meget gerne vil have med.

Nogle af de faste fælles ture er:

Bøgeskovsturen

 i begyndelsen af maj. Vi sejler ned til bøgeskov og spiser frokost inden vi sejler hjem igen. 

Bakketuren

– i Kr. Himmelfartsferien. Vi sejler til Dragør første dag, og anden dag til en havn i nærheden af Dyrehavsbakken, hvor vi efter traditionen spiser stegt flæsk med nye kartofler og persillesovs (Det er tilladt at vælge noget andet).

Pinsetur

– Vi sejler sædvanligvis til Præstø. Der er gennem tiderne været andre mål, men det er Præstø, som trækker flest, så derfor… 

Familieturen

– i august. Vi fræser ind til Hundige, hvor vi hygger os. En af de faste aktiviteter er optimistjollesejlads i tre klasser: Herrer (eller måske nærmere mænd), Damer, samt Børn & Unge. Om aftenen spiser vi sammen: Tidligere var det ved grillen, men i de senere år har vi spist i klubhuset. 

Skanørturen

– i september. Vi besætter det tabte land og forsøger at lokke dem med hjem til Danmark. Det mislykkes normalt, men så hygger os bare i stedet for. 

Afslutningsturen

– Når sejlerskolen er ved at lægge op, sejler de til Bøgeskov, og vi andre sejler med. En lidt vemodig, men meget nødvendig sidste tur…

Sammen til kapsejladser

– til Fyn Rundt, Sjælland Rundt og andre optages her hvis der er en “tovholder”..
Hvis du ikke har sejlet med før, så hold øje med opslagene – det er altid opslagene som gælder, for der kan være forandringer, som ikke er kommet med her på siden.
Du må aldrig være tilbageholdende med at spørge dine klubkammerater – de kan kendes på klubstanderen, og det er derfor vi fører den.